Met het bezoek van twee grote groepen leerlingen van het Cambium uit Zaltbommel en het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg sluit Van Knippenberg Metaalindustrie BV het scholen projectjaar 2018 positief af. Het project met 10 scholen dat Van Knippenberg al een aantal jaren doet krijgt ook in 2019 weer een vervolg.

Peter van Knippenberg, de directeur van het familie bedrijf is blij met de positieve reacties. “Het zijn veel verschillende scholen met veel verschillende niveaus en je verhaal is dus elke keer weer anders.” “Daarnaast vinden wij het ook wel een sociale verantwoordelijkheid om leerlingen echt een kijkje in ons bedrijf en bij onze machines te geven, dat is toch weer anders dan een blik op de website.”

Vroeger was het heel gewoon om een keertje met een familielid mee te komen naar het werk om eens mee te kijken of het misschien iets voor jou was. Die cultuur is in Nederland helemaal veranderd. En omdat de drempel voor veel scholieren best groot is om ergens aan te bellen en te vragen of ze eens mogen kijken, heeft Van Knippenberg Metaalindustrie het initiatief genomen om de scholen uit te nodigen om projecten te doen en bedrijfsbezoeken te organiseren.

De scholen reageren heel positief. “Het is eigenlijk steeds weer een feestje om langs te komen en voor de leerlingen is het een kijkje in een mogelijke toekomst”, aldus de heer Rengelink, docent van het Cambium in Zaltbommel. “Het is ook wel leuk om te zien dat er steeds weer groei en verandering is. Nu was er weer een nieuwe hele grote buizenlaser.”

Ook de heer Numan van het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg reageert positief. “Leuke excursie met mooie technieken en ‘stralende’ mensen.”