RVS Nabewerking

De ‘Finishing Touch’

Nabewerking RVS

Nabewerking is een cruciaal onderdeel in het productieproces van metalen componenten, waaronder roestvast staal (RVS). Bij Van Knippenberg bieden we een breed scala aan nabewerkingen aan om ervoor te zorgen dat elk product voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Denk hierbij aan processen zoals ontbramen rvs, schuren, slijpen rvs, beitsen, polijsten rvs en stralen.

Een van de belangrijkste stappen in ons nabewerkingsproces is het stralen, dat zorgt voor een egale en gereinigde oppervlakte. Daarnaast bieden we mechanisch afbramen aan, een methode waarbij scherpe randen en bramen van de gesneden onderdelen worden verwijderd om een veilige en nette afwerking te garanderen. Onder het RVS polijsten valt ook kogelpolijsten en elektrolytisch polijsten. Dit zijn geavanceerde technieken die we toepassen om een hoogglans afwerking te bereiken en de corrosiebestendigheid van de producten te verhogen. Ook naslijpen behoort tot de mogelijkheden om een nog gladdere en fijnere finish te verkrijgen.

Onze laser-gesneden producten worden, voordat ze verdere bewerking ondergaan, standaard handvriendelijk afgewerkt met behulp van onze geavanceerde ontbramingsmachines. We maken hierbij gebruik van de Time Saver 42 (RB.Series 1600mm breed) en de Time Saver 12, machines die bekend staan om hun efficiënte en nauwkeurige werking. Deze apparatuur wordt ingezet voor het verwijderen van scherpe randen en het creëren van een gelijkmatig oppervlak.

RVS Stralen
RVS ontbramen, finishen, kant afronden en verwijderen van laser oxide

Voor de nabewerking van plaatwerk, ronde buizen en kokers beschikken we over diverse gespecialiseerde machines zoals de Q-Fin Top Grinder ontbraammachine, de Rösler ontbraamtrommel, en verschillende Garboli schuur- en slijpmachines. Deze machines zorgen voor een hoogwaardige afwerking en dragen bij aan de duurzaamheid en esthetiek van het eindproduct.

Bij Van Knippenberg streven we ernaar om elke klant een passende oplossing te bieden voor hun nabewerkingsbehoeften. We zijn trots op onze moderne apparatuur en onze jarenlange expertise in het vak. Of u nu op zoek bent naar een glanzende afwerking, een veilig en braamvrij product, of een specifieke oppervlaktebehandeling, wij staan klaar om u te helpen.

Heeft u vragen over de mogelijkheden voor de nabewerking van uw producten? Neem dan direct contact met ons op. Ons team van specialisten staat klaar om u te adviseren en de beste oplossing voor uw specifieke behoeften te vinden.

Neem contact op

Benieuwd naar onze andere producten?

Bekijk alle producten