Soms heb je een super project waar het kerst gevoel vanzelf een grote glimlach op je gezicht drukt.

En dit is er zo een…

Het begint met een idee. Hennie v.d. Wetering (van zorgcentrum Zonnelied in Ammerzoden) neemt het voortouw en gaat haar best doen om een mooie grote kerstboom, bestaande uit RVS-ringen volledig bekleed met brei en haakwerk van de bewoners van het Zonnelied, te realiseren.

Ze vraagt leerlingen en een leraar Louis Rengeling van de praktijkvak-opleiding van de scholengemeenschap de Waard in Zaltbommel, om hulp. En jawel de jeugd wil met alle plezier helpen. Ze vraagt verder een paar bedrijven waaronder van Knippenberg Metaalindustrie uit Hedel om hun kennis, kunde en materiaal in te zetten samen met de leerlingen. En jawel gezamenlijk wordt de mooiste Kerstboom van de hele Bommelerwaard gecreëerd.

Het productieproces was zo leuk.. Er komen hier bij Van Knippenberg 15 leerlingen die helpen bij het creëren . Ze ontwerpen, tekenen en kijken hoe ze buizen moeten meten, afzagen en buigen en doen dat dan daarna ook echt zelf. Ze laseren, buigen, kanten, snijden, lassen, frezen en monteren. Alles steeds op een andere afdeling en onder begeleiding van de Van Knippenberg medewerkers.

En zo stapje voor stapje zie je de kinderen beseffen dat ze gewoon echt een ontzettend gaaf project aan het realiseren zijn. Zo gaan ze het hele project door. Ze vragen, luisteren, proberen, lassen, passen, lachen en zo zie je ring voor ring van de kerstboom uit hun handen tevoorschijn komen.

De medewerkers van Van Knippenberg die hen begeleiden geven praktisch advies en zie je ondertussen terugdenken aan hoe zij waren op die leeftijd. Het is heerlijk om te zien. Want deze kinderen zijn een voorbeeld voor die hele jonge generatie vakmensen die dit soort werk met heel veel plezier in de nabije toekomst gaan doen. Eén van de leerlingen van de afdeling media heeft foto’s gemaakt. En ook dat resultaat mag er zijn.

En nu staat de boom voor het zorgcentrum, met waanzinnig veel prachtige gehaakte en gebreide lapjes bekleed. Dat werk is allemaal met zoveel liefde gedaan door de bewoners van het Zonnelied. En steeds als ik er langs kom, komt die glimlach tevoorschijn en natuurlijk dat blije kerstgevoel..

Jong en Oud, Samen, met een Beetje Hulp, kunnen we Alles bereiken.

We wensen u en iedereen om u heen, een hele fijne kerst en een 2023 waarin heel regelmatig die fijne glimlach en dat blije gevoel naar boven komt.

Hele fijne Kerst en gelukkig nieuwjaar, Namens het hele Van Knippenberg team.

Peter van Knippenberg

Van Knippenberg Metaal industrie BV